Talkoolaisille

Hei,

kiitos mielenkiinnostasi tapahtumaa kohtaan.

Seuraaviin tehtäviin tarvitsemme lisää apulaisia:

Tehtävät sprintissä

Sprinttisuunnistus 17.7. vaatii normaalia enemmän talkooväkeä. Kaikilla rasteilla pitää olla valvova henkilö. Rasteja on lähes 100 ripoteltuna Tahkon kylälle. Lisäksi tienylitykset ja kiellettyjen alueiden noudattaminen vaatiivat omat toimihenkilönsä. Tietenkin rastien vienti oikeille paikoilleen on aamun vastuullisin tehtävä.

Rastivahti

Rastivahdin tehtävä on nostaa rastipukki takaisin pystyyn, jos se kaatuu kilpailun tiimellyksessä. Ei vaadi suunnistustaitoa.

Kielletyn alueen valvoja

Kielletyt alueet, esim. kauniit kukkaistutukset, merkataan maastoon kielletyn alueen nauhalla. Lisäksi ne on merkitty karttaan kielletyksi. Suunnistaja voi kuitenkin tehdä karmean virheen ja oikaista vahingossa tällaisen alueen läpi. Reilun pelin sääntöjen mukaisesti toimitsija kirjoittaa suunnistajan numeron muistiin ja kilpailijaa odottaa hylkäys. Ei vaadi suunnistustaitoa.

Rastinviejä

Rastien viejät toimittavat n. 4 rastia kartassa oleville paikoille keskiviikkoaamuna. Tahkon sprinttialue on jaettu vastuualueisiin, joilla kaikilla on kokenut suunnistaja vastuuhenkilönä. Rastin viejältä edellytetään suunnistustaitoa, mutta lopullinen vastuu on oman sprinttilohkonsa johtajalla. Rastinviejän on myös mahdollista käydä ennakkoon läpi omat rastipisteensä. 

Kenttätoiminnot

Kilpailukeskuksen rakentaminen  Rautavaaralle on haasteellista. Rakentaminen voidaan aloittaa vasta perjantai-iltana klo 18. Kaiken tulisi olla valmiina sunnuntaiaamuna. Kaikista jaksavimmille rakentajille on mahdollista majoittua lentokeskuksen tiloissa, jonne saadaan järjestettyä nukkumapaikat n. 15 henkilölle. Lentokeskuksen keittiötilat ovat käytettävissä ruokailua varten. Samoin sauna voidaan lämmittää peseytymistä varten. Tehtävät kenttärakentamisessa ovat teltanpystytystä, pesupaikan rakentamista, opaspaalun pystyttämistä, viitoitusten laittoa, kaapeloinnin vetoa jne. Kaikille apukäsille on käyttöä. 

Lähdöt

Lähdössä on seuraavia tehtäviä (tehtävät eivät vaadi suunnistustaitoa): 

  • sisäänhuutaja – joukon suuriäänisin huutaa minuutin tarkkudella kilpailijoiden nimiä välittömästi lähtökellon päästäessä edellisiä eriä maastoon
  • tarkastaja – katsoo kilpailijan numerolappua ja lähtöluetteloa vertamalla, että urheilija on oikeassa lähtöruudussa
  • nollaus – henkilö varmistaa, että suunnistaja käyttää Emit-korttinsa nollauslaitteessa
  • järjestyksen ylläpito – varmistaa, että suunnistajat pysyvät oikeissa lähtöruuduissa 
  • kartta-astiat – henkilö varmistaa, että kartat ovat helposti saatavissa sankoista
  • kellohenkilö – seuraa kellon toimintaa, vastaa varakellosta ja seuraa varaslähtöjä
  • tuuraaja 

Logistiikka

Lipunmyyntiin pysäköintialueelle tarvitaan lisähenkilöitä.

 

Ilmoittautuminen tapahtuman talkoolaiseksi onnistuu painamaalla TÄTÄ linkkiä.

Tarvitsetko majoitusta talkooviikoksi? Se onnistuu organisaation puolesta. Talkooväelle järjestetään myös linja-autokuljetus Kuopio-Nilsiä-kilpailukeskukset -välille. Ilmoita halukkuutesi majoitukseen tällä lomakkeella.

Sinuun ollaan yhteydessä Fin5 -suunnistustapahtuman organisaation puolesta. Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa suoraan yhteyttä yhteystiedoissa näkyviin henkilöihin. Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen fin5kuopiotahko@gmail.com

Tavataan Tahkolla!