Talvi alkaa menettää otettaan Kuopion korkeudella. Kesän kilpailu- ja kuntosuunnistuskalenterit ilmestyvät. Metrisen hangen alla hyvin talvehtinut nurmikko odottaa ulospääsyä.

Fin5 Kuopio-Tahko -organisaation väki on talven aikana suunnitellut kuvioita onnistuneen suunnistusviikon järjestämiseksi. Se tärkein eli suunnistusratojen suunnittelu on hyvin pysynyt aikataulussa. Ratamestarit ovat ahkeroineet suunnittelupöytiensä ääressä. Malttamattomana odottavat maastokäyntejä.

Majoituksen löytäminen Tahkon lomakylästä on helppoa. Tällä hetkellä majoituskapasiteettia riittää 8500 majoittujalle. Ei ehkä kannattaisi luvata, mutta kisa-maskotti Tahko-Hirvi laskee ensi kesänä valmistuvan vaijeriliukuradan Fin5 -suunnistusviikon aikana, jos 8000 osallistujamäärä saapuu suunnistusviikolle. Huhhuh…

Loma- ja suunnistusviikosta tulee suunnistuksellisesti vaihteleva. Rautavaaran lentokeskuksen nopeat kangasmaastot takaavat vauhdikkaan suunnistuksen. Näkyvyys maastossa on erinomainen. Kokeneille suunnistajille  Mehtä-Jukolan 1996 kisamaastot tuovat hyviä muistoja onnistumisista tai kirvelevien pummien aiheuttamaa ahdistusta. Nyt on mahdollisuus näyttää, että sama virhe ei toistu. Mehtä-Jukolan onnistujat pystyvät jälleen todistamaan osaamistaan.

Sprinttisuunnistus juostaan lomakylän alueella. Vauhdikas ja yllätyksellinen sprintti odotettavissa. Pikkupainetta tosisuunnistajille ja sopivasti mökkisokkeloita kuntoilijoille. Onko rasti juuri teidän mökin nurkalla? Voit kannustaa ystäviäsi oman mökin terassilta. Aurinko paistaa, grilli esille; mikäs tässä lomaillessa.

Tahkovuorella suunnistajat pääsevät tarkkuutta vaativaan maastoon. Kilpailukeskus Tahkolla tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet seurata kilpailun etenemistä. Tarjolla on huikeita järvimaisemia, suomalaista luontoa parhaimmillaan!

Bring your family to Tahko!