Uutiset

Fin5 Kuopio-Tahko 2019 on-the-road

Kilpailukausi on jo hyvässä vauhdissa. Samoin Fin5 Kuopio-Tahkon markkinointiväki. Meidät voit tavata Leimauksella, Lahti-Hollola Jukolassa, Kainuun Rastiviikolla ja tietenkin Fin5 Lapua-Seinäjoella. Menemme myös O-Ringenille. Aika monta mahdollisuutta kohdata.

Viikko Tahkolla on suunniteltu siten, että suunnistus- tai lomaviikostasi muodostuisi sopivan haastava suunnistuksellisesti ja mahdollisimman mukava vapaa-ajan suhteen. Aikataulut ovat sellaiset, että viikon aikana on mahdollisuus myös muihin aktiviteetteihin. Lomailijoille riittää mukavaa tekemistä Järvi-Suomen maisemissa ja tosissaan urheilevat ehtivät hyvin tehdä päivän toisen treenin. Kävimme oman seuran nuorten kanssa tutustumassa Tahkolla tarjolla oleviin lasten aktiviteetteihin, jotta osaisimme kertoa niistä suunnistajille. Tuloksena oli naurua, kikatusta, ilosia ilmeitä ja lopulta väsyneitä nuoria, kun illalla palasimme kotiin.

 

Takaamme myös suunnistusviikkojen lyhyimmät kokonaismatkat autoparkista kilpailukeskukseen. Kun tulet lentokeskukselle sopivaan aikaan, matkaa opaspaalulle on alle 50 metriä. Lähemmäksi emme voineet parkkialuetta suunnitella;  tukkisitte maalisuoran. Tahkon lomakylän alueella majoittuvat voivat pitää auton parkissa loma-asunnon pihalla. On jokaisen oma valinta, kuinka kaukana kilpailukeskuksesta haluat majoittua. Halutessasi opaspaalu näkyy ikkunasta.

Tervetuloa esittelyteltalle!

 

Askarruttaako jokin asia Fin5 Kuopio-Tahko 2019 liittyen?

Kuopion Suunnistajien Fin5-aktiivit kiertelevät kilpailuja vuoden 2018 aikana ympäri Suomea. Varmimmin tapaat heidät suurimpien kilpailujen yhteydessä, jolloin voit kysellä järjestelyjen etenemisestä ihan henkilökohtaisesti. Saatammepa ilmestyä jopa oman paikkakuntasi kuntorasteillekin.

Nykäise rohkeasti Kuopion Suunnistajan verkka-asussa kipittävää henkilöä hihasta. Hän osaa ohjata sinut oikeiden henkilöiden luokse. Voit myös esittää toiveita, ne saattavat toteutua.

    

Hyvää suunnistuskesää 2018!

 

Fin5-suunnistusviikon Kuopio-Tahko 2019 aikataulu

Muistatko Kuusamon suunnistusviikon tai oletko käynyt O-Ringenillä Ruotsissa? Kisakylän tunnelma on unohtumaton. Tahkolla on mahdollista kokea hienon suunnistustapahtuman aito ilmapiiri.

Suunnistusviikko on muutakin kuin huippu-urheilua. Tapahtuman aikataulussa on otettu huomioon lapsiperheet ja huippusuunnistajat. Perheille jää kilpailun jälkeen aikaa iltariennoille. Vierailukohteita ympäristössä riittää runsaasti. Mökkikylän tiivis tunnelma mahdollistaa seuran ja tuttavaperheen yhteiset grilli-illat tai yhteiset verryttelylenkit. Tosissaan urheileville jää aikaa hypätä rullille, satulaan tai tavata seurakavereita.

Lataa tästä suunnistusviikon alustava aikataulu.

Vakavasti ottaen menemme rennosti!

Fin5 Kuopio-Tahkon järjestelyt etenevät hyvää vauhtia

Talvi alkaa menettää otettaan Kuopion korkeudella. Kesän kilpailu- ja kuntosuunnistuskalenterit ilmestyvät. Metrisen hangen alla hyvin talvehtinut nurmikko odottaa ulospääsyä.

Fin5 Kuopio-Tahko -organisaation väki on talven aikana suunnitellut kuvioita onnistuneen suunnistusviikon järjestämiseksi. Se tärkein eli suunnistusratojen suunnittelu on hyvin pysynyt aikataulussa. Ratamestarit ovat ahkeroineet suunnittelupöytiensä ääressä. Malttamattomana odottavat maastokäyntejä.

Majoituksen löytäminen Tahkon lomakylästä on helppoa. Tällä hetkellä majoituskapasiteettia riittää 8500 majoittujalle. Ei ehkä kannattaisi luvata, mutta kisa-maskotti Tahko-Hirvi laskee ensi kesänä valmistuvan vaijeriliukuradan Fin5 -suunnistusviikon aikana, jos 8000 osallistujamäärä saapuu suunnistusviikolle. Huhhuh…

Loma- ja suunnistusviikosta tulee suunnistuksellisesti vaihteleva. Rautavaaran lentokeskuksen nopeat kangasmaastot takaavat vauhdikkaan suunnistuksen. Näkyvyys maastossa on erinomainen. Kokeneille suunnistajille  Mehtä-Jukolan 1996 kisamaastot tuovat hyviä muistoja onnistumisista tai kirvelevien pummien aiheuttamaa ahdistusta. Nyt on mahdollisuus näyttää, että sama virhe ei toistu. Mehtä-Jukolan onnistujat pystyvät jälleen todistamaan osaamistaan.

Sprinttisuunnistus juostaan lomakylän alueella. Vauhdikas ja yllätyksellinen sprintti odotettavissa. Pikkupainetta tosisuunnistajille ja sopivasti mökkisokkeloita kuntoilijoille. Onko rasti juuri teidän mökin nurkalla? Voit kannustaa ystäviäsi oman mökin terassilta. Aurinko paistaa, grilli esille; mikäs tässä lomaillessa.

Tahkovuorella suunnistajat pääsevät tarkkuutta vaativaan maastoon. Kilpailukeskus Tahkolla tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet seurata kilpailun etenemistä. Tarjolla on huikeita järvimaisemia, suomalaista luontoa parhaimmillaan!

Bring your family to Tahko!

 

 

 

 

 

Vuoden 2019 Fin5 Kuopio-Tahkolla

Vuoden 2019 Fin5-suunnistusviikon järjestelyoikeudet on myönnetty Kuopion Suunnistajille. Suunnistusviikko kokoaa suunnistuskansan tuolloin Tahkovuoren ympäristöön Kuopioon.

Kisaviikon viiteen osakilpailuun sisältyy mm. mielenkiintoinen sprinttikoitos kisakylä Tahkon ympäristössä sekä maastokilpailuja niin Tahkovuoren kuin vuoden 1996 Rautavaara-Jukolan maastoissa.