Takaa-ajot tarjosivat jännitettävää

Fin5-suunnistusviikko huipentui perjantain takaa-ajoihin. Miesten pääsarjassa odotettiin voittokamppailua Novikovin veljesten kesken, mutta nelossijalta lähtenyt Navin Joonas Ahola tuli takaa tuulispäänä ja nappasi kokonaiskilpailun voiton.

Naisten pääsarjan voittoon juoksi ykkösenä matkaan lähtenyt SK Pohjantähden Sofia Haajanen. Vaikka jo lähdössä Haajaselle tuli muutaman sekunnin sekaannus karttojen kanssa, oli hän lopulta aivan ylivoimainen. Haajanen totesi kisan jälkeen, että rata vaati tarkkuutta ihan koko ajan ja herpaantua ei saanut. ”Erittäin vaativia rinnerasteja ja paljon ylöspäin kavuttavaa. Pitkällä ylämäkiosuudella päätin, että yhtään kävelyaskelta ei oteta”, kertasi Haajanen kisan vaiheita. Kakkoseksi suunnisti Paimion Rastin Inga Dambe ja kolmanneksi tuli Kooveen Karoliina Ukskoski. Neljäs oli Kooveen Miia Niittynen ja viides Hiidenkiertäjien Julia Novikova.

Valentin Novikov ja Joonas Ahola vertailivat reitinvalintojaan

Sofia Haajanen sai tehdä maalileimauksen rauhassa

Miesten sarjan voittaja Joonas Ahola lähti takaa-ajoon neljäntenä lähes 3.30 kärjen jäljessä. ”Valentin Novikovin selän sain näkyviin pitkällä rastivälillä ja sitten vain yritettiin roikkua näköetäisyydellä”, kertoi Ahola maalissa. ”Vallu sitten lisäsi vauhtia, kun huomasi minun olevan lähellä. En täysin pystynyt vastaamaan, joten päätin tehdä jälleen vain omaa suoritusta.” Valentin Novikoville tulikin sitten paha virhe viimeiselle rastille ja Ahola pääsi ohi. Maalissa miesten välistä eroa oli 47 sekuntia. Kolmas oli Hiidenkiertäjien Leonid Novikov, neljäs Tampereen Pyrinnön Teemu Eerola ja viidenneksi nousi voittajan kaksoisveli Navin Topias Ahola.

”En todellakaan lähtöhetkellä elätellyt toiveita voitosta”, kertoi Ahola kisan jälkeen. ”Nyt kuitenkin tuli elämäni tähän mennessä teknisesti puhtain suoritus.” Aholalla on tällä hetkellä menossa harjoituskausi ja syksyllä tähtäin on päästä Suomen maailmancupjoukkueeseen.