Fin5 Kuopio-Tahkon suunnistusviikolla 14.-19.7.2019 voit nauttia samasta tunnelmasta, jota pääsit kokemaan Rukan Fin5-suunnistusviikolla 2014. Jos et silloin ollut mukana, Tahkolla sinulla on siihen uusi mahdollisuus. Kuusamossa järjestettiin kaikkien aikojen suurin Fin5. Silloin osallistujia kilpailu- ja kuntosarjoissa oli yhteensä 6300 suunnistajaa. Ei ihme, että Kuusamon finiä on muisteltu tänä kesänä ympäri Suomea, kun olemme kiertäneet esittelemässä omaa tapahtumaamme.

Maastot suunnistusviikolla ovat suurimmalle osalle suunnistajia tuntemattomia. Rautavaaran lentokeskuksessa juostiin Mehtä-Jukola 1996. Sen jälkeen kilpailualueella on suunnistettu vain harjoituksissa. Siellä on hauska kokea samoja onnistumisen tunteita kuin silloin kerran… Tässä on uusinnan paikka. Oletko edelleen lyömättömässä iskussa? Lienee tarkoituksella tehty samoja rastivälejä.

Sprintissä rastilippu saattaa ilmestyä aamulla juuri sinun mökkisi kulmalle. Mökkiviidakko ja ratamestareiden oivallukset sekoittavat pääsi helposti. Saattaapa sinua odottaa yllätys matkan varrella. Kilpailukeskuksena Tahkon ympäristö ja sen keskus Piazza ovat parhaimpia paikkoja seurata kilpailun etenemistä.

Tahkovuoren osakilpailut upeine järvimaisemineen huipentavat suunnistusviikkosi. Maasto Tahkolla on neitseellistä suunnistuksen osalta. Siellä on suunnistettu kilpailumielessä ainoastaan pari kertaa. Edellisestäkin kilpailusta on sen verran aikaa, että pääsarjalaiset ovat siirtyneet ikähenkilösarjoihin. Tai ainakin parempi jo olisi.

Olet sitten nuori tai vanha, tällaista Tahkolle tulevaa loppusuoraa pääset harvoin, tuskin koskaan enää kokemaan. Tahkolta riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa.

Ilmoittautumiset Irmaan on avattu.

Tahkolla tavataan!