Ingmanedu kulttuurialan ammattiopiston opiskelijat ovat onnistuneet kuvaamaan Tahko-hirvestä suunnistusaiheisia videoita. “Nopealiikkeinen hirvi oli vaikeasti kuvattava”, kertoo opiskelija Tiina Tahkonen. “Hirven liikkeet olivat hankalasti arvattavissa. Kumman hyvin videointi kuitenkin onnistui”, kertoi projektin päällikkö Hans Canon.

Tahko-hirven nähtiin valmistautuvan suunnistuskilpailuun Tahkovuoren päällä. “Hirvi näytti hieman loukkaavan itseään venytellessään, mutta kyllä se siitä maastoon pääsi”, jatkaa opiskelija Tahkonen. Jostain syystä hirvi eksyi samalle lähtöviivalle suunnistavien nuorten kanssa, jotka tuskin edes huomasivat Tahkon olevan samalla viivalla. Niin paljon kisajännitystä oli ilmassa.

 

Suunnistus ei ollut Tahko-hirven vahvimpia puolia, mutta ystävä auttoi pahimman epätoivon hetkellä. “Siinä se vaan istui mättäällä, kunnes ryntäsi perääni”, kertoi toimittajalle opiskelija Sirpa Kylpynen. “Loppusuoran kamppailuksi se lopulta meni. Melkein ehdin vielä edelle, kun hirvellä oli hieman yllättäviä vaikeuksia loppusuoralla”, jatkoi opiskelija Kylpynen kertomustaan. “Hieman harmitti palkintojenjaossa. Niin se taitaa olla, että luonto voittaa ihmisen”, mietiskeli Kylpynen.

Tahko-hirvestä napatut videot julkistetaan talven aikana.