Lumien sulaessa on aika kaivaa esille syksyllä kaapin nurkkaan hylätyt suunnistusvarusteet. Olisiko sittenkin ollut hyvä idea pestä ne suunnistuskengät? Taipuvat ne jalkaan pesemättöminäkin, mutta…

Kuntosuunnistuksen suosio on kasvanut vuosittain. Kaikki eivät ole kilpailuhenkisiä vaan luonnosta nauttiminen on tärkeämpää. Taitaa osa kuntosuunnistajista kuitenkin vilkaista tulosluettelosta sen parhaan “kuntoilevan” kilpakumppanin väliaikoja rastiväleiltä. “Ihan vaan kuntoilumielessä, juu nou, mentiin”. Niinpä niin; olisiko aika siirtyä kilpasarjaan?

Kuntosuunnistaja voi nauttia Fin5-kuntorasteista kokonaisen viikon ajan. Osallistuminen on helppoa. Saavu tapahtumapaikalle ja marssi kunto- eli avointen sarjojen telttaan. Sieltä saat tarvittavan opastuksen ja yllättäen olet jo metsässä kirmaamassa. Eikä pukeutumistyylistä kannata huolestua; suunnistamaan pääset tavallisilla verkkareilla ja lenkkikengillä. Lenkkareilla kannattaa kuitenkin varoa liukkautta.

Radat ovat huolella suunniteltuja, sillä Kuopion Suunnistajien 1. lk ratamestarit huolehtivat kilpa- ja kuntosuunnistajien suunnistusradoista. Kuntosuunnistajat pääsevät etsimään samoja rasteja kokeneempien kilpasuunnistajien kanssa. Voit ainakin kuvitella olevasi huippusuunnistaja. Tuloslistalta ei kuitenkaan kannata katsoa väliaikoja, sillä ne saattavat tuottaa sinulle mielipahaa. Niin paljon kovempaa ne kokeneemmat suunnistajat juoksevat siellä metsässä. Huippu- ja kuntosuunnistajalla on kuitenkin jotain yhteistä; aina on mahdollista parantaa suoritusta. Tervetuloa kuntosuunnistusviikolle kehittymään!