Kuvassa Räihän perheen vanhemmat Teija ja Jari sekä lapset Maikki, Vinski ja Konsta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mietitkö uskaltaako suunnistusviikolle mukaan, vaikkei kokemusta suunnistuksesta vielä kovin pitkältä ajalta olisikaan? Jos tätä kysytään Räihän perheeltä, niin ihan varmasti uskaltaa. 

Mikkeliläisessä Räihän perheessä odotetaan innolla heinäkuista FIN5-suunnistusviikkoa. Perhe lähtee suunnistusviikolle ensimmäistä kertaa ja siltä odotetaankin ennen kaikkea uusia kokemuksia sekä suunnistamisen iloa ja riemua. Lasten mielestä parasta suunnistuksessa on rastin löytyminen ja leimaaminen ja vanhemmat korostavat, että kilpailuihin ja suunnistustapahtumiin osallistumisen kautta lapset oppivat käsittelemään myös mahdollisista epäonnistumisia. 

Räihän perhe innostui suunnistuksesta vasta vuosi sitten, mutta takana on vanhempien lasten osalta jo useita kilpailuja viime kesän aikana. Navin järjestämä lasten Hippo-suunnistuskoulu innosti kokeilemaan suunnistusta ja sillä tiellä ollaan. Perheen kaikki lapset – Konsta 11, Vinski 9 ja Maikki 6 – suunnistavat ja ovat saaneet koukutettua myös perheen vanhemmat Teijan ja Jarin lajin pariin.

-On ollut huikeata seurata lasten kehittymistä kuluneen vuoden aikana; into oppimiseen on kova ja se on tarttunut myös meihin vanhempiin, Teija ja Jari iloitsevat. 

Tahkon FIN5 –suunnistusviikolle on valmistauduttu talven aikana muun muassa hiihtämällä ja juoksemalla. Kuntorastikauden alkaessa perhe kiertää aktiivisesti oman seuran, mikkeliläisen Navin, kuntorastitapahtumissa. Lapset hakevat kilpailutuntumaa ainakin Särkänniemisuunnistuksesta ennen suunnistusviikkoa. 

Suunnistuksessa kiehtoo luonnossa liikkumisen lisäksi etenkin sen tuoma yhteisöllisyyden tunne. -On häkellyttävää huomata, miten hyvin ensikertalaiset otetaan mukaan heti alusta asti ja kisatapahtumissa tuntee kuuluvansa yhteen suureen perheeseen, Räihät toteavat.  

-Jännittävää nähdä millaiset suunnistusmaastot meitä odottaa, Tahkolta löytyy varmasti haasteita näin ensikertalaisen näkökulmasta, pohtii Teija. 

Millaisia kokemukset suunnistusviikosta mahtavat olla? Seuraa FIN5 –sivuja, sillä käymme jututtamassa Räihän perhettä viikon aikana ja pääset mukaan tunnelmaan myös heidän kauttaan.