Piirinmestaruudet ovat jääneet Hannulta vähiin Savo-Karjalan alueella. Ilmeisesti Hannun kunto ei ole ollut riittävä aluemestaruuksia tavoittelemaan. On myös mahdollista, että samaan aikaan on ollut toisaalla kilpailuja juostavana. Eliittiradat ovat Tahkon maastokisoissa Hannun suunnittelemia, joten tunnollinen ratamestari käy itse testaamassa suunnittelemansa radat. Hannun testiaika on varmasti lähellä optimia, jonka ihminen voi kahdella jalalla juosta. Seuraavassa kommentit suoraan Tahkolta:

– Jussi Silvennoisen kartta on selkeälukuinen ja tarkka. Älä hätäänny, jos eksyt, sillä voit aina katsoa kartasta missä olet.

– Näkyvyys vaihtelee eri maastonosissa. Parhaimmillaan näkyvyys on Tahkovuoren päältä niin hyvä, että sieltä voisi hyvällä kelillä nähdä Puijon tornille asti, jos se ei olisi niin kaukana.

– Maaston kulkukelpoisuus vaihtelee sen mukaan, kuka menee, mihin suuntaan ja missä.

– Muista tarkastaa koodit. Rasteja on lähekkäin siellä, missä niitä on paljon, muualla niitä on harvemmassa.

– Kartalla on paljon korkeuskäyriä. Korkeuseroja ei kuitenkaan tarvitse säikähtää, sillä käyrät kulkevat pääosin vaakatasossa.

– Maali sijaitsee laskettelurinteiden juurella järvenpinnan tasolla. Se saattaa tarkoittaa, että radat ovat alamäkivoittoisia tai sitten ei.

Hannu Airila
4.-5. kisan E-sarjojen ratamestari