Suunnistajan ei aina tarvitse ravata hiki otsalla pitkin metsiä. Rasteja voi etsiä hieman rennomminkin. Muistan oman lapseni viipyneen vuosia sitten Tahkon Savo-Karjalan AM-viestikilpailun osuudellaan pitkään. Todella piiiiiiitkään. Siinä jo isällä alkoi huoli kasvaa. Lopulta tytär juoksee vimmatusti loppusuoraa pitkin. “Oliko ongelmia?”, kysyin häneltä maalissa. “Ei ollut. Hyvin meni”, vastasi tyttö mustikoiden värjäämällä suulla.

Kiirreettömälle rastien etsijälle Rautavaaralla (14.-15.7.) ja Tahkolla (17.-19.7.) on tarjolla 6 eri ratavaihtoehtoa. Matkojen pituudet ovat 2,5 – 8,4 km taitovaatimusten kasvaessa matkan pituuden mukaan. A-radat ovat vaativimpia ja sopivat enemmän harrastaneille. B-radat soveltuvat aiemmin harrastaneille ja C-radat suunnistusuransa alkuvaiheessa oleville kuntoilijoille. Lisäksi tapahtumassa on perhe-RR, jossa lapset voivat etsiä rasteja yhdessä vanhempiensa kanssa.

Osallistuminen suunnistusviikon Avoimille radoille on helppoa.

  1. Jos et ole koskaan aiemmin osallistunut suunnistustapahtumaan, tule paikalle, niin saat tarpeellisen opastuksen Avointen eli kuntosarjojen infosta. Varusteiksi riittävät maastossa liikkumiseen soveltuvat kengät ja vaatetus. Kaiken muun saat tapahtumapaikalta. Lataa tästä kuntosuunnistajan opas.
  2. Jos olet aiemmin jo osallistunut kuntosuunnistustapahtumiin ja toiminta suunnistustapahtumissa on sinulle tuttua, voit toimia seuraavasti:

a) SSL lisenssisuunnistajat ilmoittautuvat suunnistuksen Irma-palvelun kautta (SSL kilpailuluvan eli lisenssin hankkineet). Ohjeet lisenssin hankkimiseksi.

b) Avoimiin sarjoihin osallistuvat henkilöt, joilla ei ole SSL lisenssiä, voivat ilmoittautua suunnistusviikolle ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautumisen jälkeen osallistumismaksu maksetaan  Fin5 Shopissa. Kaupan maksutapavalikoima on erittäin laaja.

c) ePassi – Avoimien sarjojen osallistumisen koko viikoksi (5 suunnistusrataa) voit ostaa myös ePassilla. Tapahtuman löydät käyttöpaikkahaulla Fin5 2019 / Avoimet sarjat. Mikäli mahdollista, lähetä meille tieto ilmoittautumisesta sähköpostilla osoitteeseen fin5kuopiotahko@gmail.com, jotta voimme syöttää tietosi ilmoittautumisjärjestelmään etukäteen. Ilmoita spostissa nimi ja mahdollinen seura sekä suunnistuksen lisenssinumerosi. Seura- ja lisenssitieto ei ole välttämätön.

Mikäli sinulla on ongelmia ilmoittautumisen kanssa, ota yhteyttä tapahtuman mustikkavastaavaan fin5kuopiotahko@gmail.com.