Fin5-suunnistusviikon toinen osakilpailu kiristi kärjen asetelmia. Molemmissa pääsarjoissa saatiin uudet voittajat. Miesten pääsarjassa voiton vei Novikov, mutta tällä kertaa veljeksistä nuorempi. Naisissa voittoon ylsi hyvällä suorituksella Miia Niittynen.

Helpolla KooVeen Miia Niittynen ei voittoa pitkän matkan osakilpailussa napannut. Avauskilpailun voittaja Sofia Haajanen, SK Pohjantähti, jäi vain neljä sekuntia. Kolmas oli Paimion Rastin Inga Dambe 29 sekuntia voittajalle jääneenä. Kahden päivän yhteistuloksissa Haajanen johtaa edelleen, mutta vain 13 sekunnin turvin.

Miia Niittysen nastarit olivat syönnillään Rautavaaran kankailla.

 

Miesten puolella voittajan sukunimi ei vaihtunut. Tällä kertaa voittovuorossa oli Leonid Novikov. Hän löi vanhemman veljensä ja ensimmäisen osakilpailun voittajan Valentin Novikovin peräti yli kahdella minuutilla. Molemmat edustavat Hiidenkiertäjiä. Kolmas oli Tampereen Pyrinnön Teemu Eerola, joka jäi voittajasta 2.33.

Tänään kakkoseksi tullut Valentin Novikov odottaa innolla siirtymistä Tahkon maastoihin. ”Niiden takia olen tullut Fin5:lle. Saan todella hyvän viimeistelyharjoituksen Norjan MM-kisoihin.” Myös tämän päivän ykkönen Leonid Novikov kertoi tämän päivän maastojen olleen ”poikkeukselliset Suomen oloihin”.

Kokonaiskilpailussa tilanne on naisten puolella erittäin tiukka. Sofia Haajanen johtaa vain 13 sekunnin erolla Miia Niittyseen. Kolmantena on Inga Dambe 55 sekuntia Haajaselle jääneenä. Miehissä kärjessä on Leonid Novikov ennen Valentin Novikovia 49 sekunnin turvin. Kolmatta sijaa pitää tällä hetkellä hallussaan Tampereen Pyrinnön Teemu Eerola minuutin ja 41 sekuntia kärkimiehelle jääneenä.

Tiistaina Fin5:llä on lepopäivä. Tarkkuussuunnistajilla tosin on maailmanrankingkilpailu. Keskiviikkona on vuorossa sähäkkä sprintti Tahkon lomakylässä.