Kokonaiskilpailun johdossa olevilla heikompi päivä sprintissä

Fin5-suunnistusviikko jatkui keskiviikkona aurinkoisessa säässä sprinttikilpailulla. Tahkon lomakylässä juostu sähäkkä pyrähdys antoi jo kolmannet päivävoittajat suunnistusviikon pääsarjoihin. 

Naisten pääsarjassa nopeinta vauhtia piti Kooveen Karoliina Ukskoski, joka löi kakkoseksi tulleen Ina Westerlundin yhdeksällä sekunnilla. ”Tosi mukava rata. Ei niin perinteistä kaupunkisprinttiä. Reitinvalintavaihtoehtoja oli runsaasti ja reitinvalinnat korostuivat. Jouduin ottamaan muutaman hitaamman lähdön rasteilta, kun ei ollutkaan suunnitelma vielä selvillä”, Ukskoski kertoi kisan jälkeen.

Loppuviikon tavoitteet ovat Ukskoskella selvillä: ”Viikko on mennyt hyvin. Huomenna lähdetään Tahkon rinteille taistelemaan. Vähän tuo mäki näyttää isolta.”

Angelniemen Ankkureiden Tuomo Mäkelä oli nopein miesten pääsarjan 3,8 kilometrin radalla. Toiseksi päivän kisassa sijoittui Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajista. Heikkilän kilpailu sujui vaihtelevasti: ”Juoksu lähti heti alusta lähtien kulkemaan hyvin. Varvauksen (eli kisakeskuksen läpijuoksun) jälkeen maastotyyppi muuttui eikä siihen ollut oikein valmistautunut. Joitakin hitaampia välejä tuli ja loppu ei mennyt ollenkaan niin sujuvasti. Siinä tuli sitten ero Mäkelään.” Ratasuunnittelu sai mieheltä kehuja: ”Rata oli hyvä. Oli hyvin reittivalintamahdollisuuksia. Tykkäsin todella paljon.”

Heikkilä kertoo kahden ensimmäisen osakilpailun menneen heikosti, mutta sprintin voitto toi lisää itseluottamusta. ”Torstaina lähdetään ihan eri meiningillä Tahkon rinteisiin”, hän lupaa.

Kolmen päivän yhteistuloksissa naisissa johdossa on edelleen Sofia Haajanen 19 sekunnin erolla Kooveen Miia Niittyseen. Kolmantena on Paimion Rastin Inga Dambe 1.32 jääneenä ja neljäntenä tämän päivän voittaja Karoliina Ukskoski jo 3.30 jäljessä.

Miesten yhteistuloksissa Hiidenkiertäjien kaksikosta Leonid Novikov johtaa tasan minuutilla veljeään Valentin Novikovia. Kolmantena on Tampereen Pyrinnön Teemu Eerola 1.21 kärkeä jääneenä.

Pääsarjojen lisäksi kisaajia löytyi yli 70 kilpasarjaan ja lähes kymmeneen kuntosarjaan. H50-sarjassa kilpailleella Pasi Pikkaraisella (Ikaalisten Nouseva-Voima) ei ollut aikaisempaa kokemusta sprintistä, mutta hän epäili päivän kisan olleen lähempänä maastosuunnistusta kuin normaalisti: ”Olikohan tämä ’oikeaa sprinttiä’”, naurahti Pasi. ”Ei kuitenkaan ollut katujuoksua tai umpiperiä.” ”Tuli muutamia ’nopeita pummeja’ eli ihmetteli missä on, mutta sitten huomaa, että onkin rastin lähellä”, hän kertoi kisastaan.