Kun talvella jututimme mikkeliläistä Räihän perhettä FIN5-viikon odotuksista, esiin nousivat ainakin uudet kokemukset, ilo ja riemu. Tapasimme perheen uudestaan välipäivän vietossa Tahkon huipulla ja kyselimme ensikertalaisten tähänastisia kokemuksia.

Viikko alkoi perheellä varsin vauhdikkaasti, kun heti Tahkolle saavuttuaan lapset kirmasivat testaamaan Tahkon pump track –rataa potkulaudoilla. Vauhdikas sisarusjoukko on ehtinyt myös suunnistuspäivien jälkeen testaamaan Tahkon portaat ja hoitanut perheen koirien, Devilin, Demonin ja Dragonin ulkoiluttamista. Eniten odotetaan vielä kylpyläkäyntiä Tahko Spassa, joka on ohjelmassa perjantaina.

Vanhin lapsista, Konsta, on kahden osakilpailun jälkeen sarjansa (H12TR) viidentenä. Vinski on puolestaan sarjansa (H9RR) seitsemäntenä ja Maikki (D8RR) neljäntenätoista. Keskiviikkona kaikilla lapsilla on vuorossa sprinttimatkat, jossa ainakin Maikin sanoin taktiikkana on: ”Täysillä mennään!”  Lapset pohtivat ratojen olleen tähän mennessä mukavia, ja Rautavaaralla pystyi hyvin hyödyntämään polkuja rastien sijaitessa osin ihan polkujen vieressä.

Räihät ponnistavat korkealle

Vanhempien mukaan tapahtumajärjestelyt ovat toimineet tähän saakka hienosti, ja Rautavaaran osalta kiiteltiin etenkin parkkialueen sijaintia ihan kisakeskuksen vieressä. Myös lasten opastaminen lähtöpaikalla oli vanhempien mielestä erittäin hienosti järjestetty. Teija-äiti on ehtinyt suunnistaa avoimissa sarjoissa ja kiitteli sisäänkirjautumista, joka oli sijoitettu hyvin kisakeskuksen tuntumaan eikä lähdön läheisyyteen, kuten esimerkiksi Kainuun rastiviikolla. Yksi toivekin kisajärjestäjille löytyi kelloon liittyen. Perheen isä, Jari, totesi, että olisi ollut hienoa, jos virallinen aika olisi jossakin näkyvällä paikalla kisakeskuksessa.

Vaikka kesään on mahtunut mm. Särkänniemisuunnistus, Leimaus-leiri sekä Kainuun rastiviikko, ei suunnistaminen suinkaan tältä kesältä pääty Tahkolle, sillä lapset suuntaavat vielä ainakin muutamaan kisaan.  Iloa ja riemua – sitä on siis Räihän perheen suunnistuskesään mahtunut.