Jälleen uudet voittajat pääsarjoissa

Tahkon rinteillä suunnistettu suunnistusviikon neljäs osakilpailu toi jälleen uudet nimet ykkösiksi pääsarjoissa. Keskimatkan kilpailussa naisten ykkönen oli Paimion Rastin Inga Dambe ja miesten Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajista. Perjantain takaa-ajoon saatiin myös erittäin jännittävät asetelmat.

Tuomas Heikkilä piti kovinta vauhtia miesten sarjassa.

Inga Dambe vauhdissa Tahkon rinteillä

Dambe oli tänään kakkoseksi tullutta Hiidenkiertäjien Julia Novikovaa 30 sekuntia ja kolmosta SK Pohjantähden Sofia Haajasta 56 sekuntia nopeampi. Miesten voittaja Heikkilä oli puolestaan Vehkalahden Veikkojen Samu Heiskaa 52 sekuntia ja Hiidenkiertäjien Valentin Novikovia 1.49 edellä.

Huomiseen pitkän matkan takaa-ajoon pedattiin mielenkiintoiset lähtökohdat. Naisten sarjassa kokonaiskilpailun johdossa oleva Sofia Haajanen lähtee liikkeelle 36 sekuntia ennen Inga Dambea. Kooveen Miia Niittynen lähtee 15 sekuntia Damben jälkeen. Kooveen Karoliina Ukskoski on vielä iskuetäisyydellä ollen 4.35 Haajasta jäljessä. ”Pakko lähteä rauhallisen tarkasti tekemään omaa suoritusta, sillä näissä maastoissa virheiden korjaaminen kestää ikuisuuden”, totesi Haajanen tämän päivän kilpailun jälkeen.

Miesten pääsarjassa Leonid Novikov lähtee pitkän matkan kisaan 37 sekunnin etumatkan turvin ennen vanhempaa veljeään Valentin Novikovia. Hiidenkiertäjien kaksikon takaa Tahkon rinteille rynnistää Tampereen Pyrinnön Teemu Eerola vain 1.51 johtavan jäljessä. Mikkeliläisen Navin Joonas Ahola on puolestaan 3.24 kärkeä jäljessä. Tämän päivän voittaja Helsingin Suunnistajien Tuomas Heikkilällä on kärkeen eroa 8.34.