Fin5-suunnistusviikon ohessa on käyty myös tarkkuussuunnistuksen kilpailuja.

Tuomo Markelinin mielestä tarkkuussuunnistuksessa on parasta mahdollisuus osallistua pyörätuolilla. Markelin oli ennen tarkkuussuunnistusuraansa pikkupoikana hieman vaeltanut. Silloin hän oli oppinut käyttämään karttaa ja kompassia.

Tuomo Markelin

Tuomo aloitti tarkkuussuunnistuksen harrastamisen 2008. Hän on kuulunut useista EM- ja MM-kisoista mitaleita saaneeseen Suomen maajoukkueeseen. Suomi on kaikkien aikojen kansainvälisessä mitalitilastossa toisena Ruotsin jälkeen. Laji on ollut varsin eurooppalainen ja vasta ensi vuonna MM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaan Euroopan ulkopuolelta.

Laji on kehitetty 1970-luvulla Ruotsissa alkujaan vammaisurheiluksi. Nykyään lajia harrastetaan yleislajina, johon osallistutaan sekä pyörätuolilla että kävellen.

Tuomo Markelinilla on yksi toive, voisi sanoa jopa unelma, että tarkkuussuunnistus tulevaisuudessa olisi paralympialaji.